Lees meer

In de kijker

licht en zinnig

Zet een felle spot op een zorgvuldig samengesteld interieur en alles verbleekt. Het belang van het juiste type verlichting en de kleur van licht mag niet onderschat worden. Zit dat juist, dan heb je kilometers speelruimte om inventief, hip, tijdloos of speels uit de hoek te komen. Heel wat merken zetten je daarbij op weg.

Lees meer

Lees meer

In de kijker

een stoel als start

Instant happiness. Kleuren, vormen, prints en materialen dansen rond je heen in de showroom van Vitra in Diegem. Zorgvuldig neergezet bekoren ze precies genoeg om er meer van te willen. “Die zorgvuldigheid kenmerkt de weg die een meubelstuk bij Vitra aflegt”, vertelt Marketing Manager Benelux Els Huij gens. “Een idee rijpt soms jaren voor het juiste moment er is en we ermee aan de slag gaan.”

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Realisaties

Woning in gent

In september 2015 kreeg een statig herenhuis in Gent nieuwe bewoners. De meubelen uit de oude woning verhuisden mee, net als de kunstwerken en accessoires. “Om tot een geïntegreerd geheel te komen en een evenwicht te vinden in stijl, spraken we Wooninrichting Oosterlinck aan. Ze wonnen ons vertrouwen vele jaren geleden al”, vertelt de trotse eigenares.

Lees meer

Lees meer

In de kijker

accessoires met een grote A

De grote meubelstukken heb je, de juiste toon is dus gezet. Dan is het nu tijd voor afwerking tot in de kleinste details. Subtiele keuzes in materiaal, kleur en sfeer zorgen ervoor dat je interieur klopt. We lichten alvast enkele accessoires uit die ons hart hebben gestolen.

Lees meer

Lees meer

In de kijker

cassina

Bijna een eeuw al ontwerpt Cassina het interieur van de toekomst. In 1927 richtten de legendarische broers Cesare en Umberto Cassina hun bedrij fje op in Meda. Vanaf de jaren ’50 braken ze door met industrieel ontwerp in Italië: een volledig nieuwe aanpak luidde de verschuiving in van handwerk naarindustriële productie.

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Kunst

blik op kunst en natuur

Foto’s nemen we allemaal. Onze tablets en smartphones zijn uitgerust met behoorlijk kwalitatieve lenzen om ons dagelijks geluk mee vast te leggen. Waardevol voor wie ervan houdt, maar mijlenver van wat fotografie als kunst beoogt. Beelden die zich in de handen van kunstenaar Gerco De Ruijter gewillig laten kneden tot een ander doel. Dat van verwondering, bewondering en inspiratie.

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Kunst

kunst in laagjes

Loop je langs een kunstwerk van Stefan Annerel, dan is de kans groot dat je jezelf ziet. Hoe? De eindlaag van zijn kunstwerken is zo glanzend dat het licht een loopje met je neemt. Kijk je daar doorheen, dan ontdek je een unieke wereld van materialen, kleuren en diepte. Die signatuur is intussen bekend over de hele wereld. Dichtbij vind je zijn werk bij Wooninrichting Oosterlinck in Wetteren.

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Kunst

Hans Bruyneel

Kunstenaar Hans Bruyneel gebruikt gewone foto’s van landschappen als inspiratiebron. Via een lang werkproces komt hij ertoe om de spanning te reveleren die in deze doodgewoon lijkende landschappen schuilt. Plekken waar iedereen gewoonlijk zomaar voorbij loopt, worden mysterieuze, dreigende oorden die onze aandacht vragen en ons dwingen om beter te kijken. Er gebeurt niets in, maar er kan, zo meteen, van alles gaan gebeuren. Zijn beelden gaan over ecologie, de menselijke aanwezigheid in de natuur, over eenzaamheid.

Lees meer