licht en zinnig

verlichting met een twist

Zet een felle spot op een zorgvuldig samengesteld interieur en alles verbleekt. Het belang van het juiste type verlichting en de kleur van licht mag niet onderschat worden. Zit dat juist, dan heb je kilometers speelruimte om inventief, hip, tijdloos of speels uit de hoek te komen. Heel wat merken zetten je daarbij op weg.

Brokis

Amper gelanceerd werden ze hét symbool voor Brokis: de Muffins collectie. Vandaag zijn ze een ware klassieker in de verlichtingswereld geworden. Dankzij hun talloze kleuren glas en prachtige tinten hout liften ze elk interieur op en brengen er warmte en sfeer. De elegante vormen trekken de aandacht zonder schreeuwerig te zijn. Kortom, zachte en klassevolle lampen met een hoog designgehalte!

Moooi

Ze zijn talrijk, de grote namen die voor Moooi allerlei moois ontwerpen. Een van hen is Umut Yamac, een Londense architect en ontwerper met Turkse roots. Zijn Perch Light serie zet je op het puntje van je stoel. De vogels kunnen immers op elk moment wegvliegen, of zo voelt het toch. Verlichting krijgt hier een heel andere invulling: behalve licht brengen de vogels design en zelfs kunst in je ruimte. Speelse spitsvondigheid die bovendien ook nog functioneel is!

Flos

Voor Jasper Morrison heeft licht geen geheimen meer. Met de Superloon brengt hij het maanlicht recht bij je naar binnen. Een uiterst precieze positionering van een cirkel LED-lampjes weerspiegelt het licht in een transparante schijf. Je kan de lichtkleur en –sterkte aanpassen zoals je wenst. Een prachtstuk om je kamer in sfeervol licht te doen baden!