Hans Bruyneel

een artificiële natuur Lees meer

Lees meer

Kunst

Leo Jacobs

Leo Jacobs is sinds het einde van de jaren zeventig actief als kunstenaar. Zijn schilderijen werden door de jaren heen voorzien van etiketten als "Action Painting", "Abstract Expressionisme", "Lyrisch Abstract", "Informeel en gestueel"...

In de afgelopen jaren heeft zijn schilderkunst een nieuwe wending genomen, de zoektocht is zonder einde. Jacobs' recente schilderijen zijn laag over laag opgebouwd. 

Lees meer

Lees meer

Kunst

Jesse Willems

Het werk van Jesse Willems bestaat enerzijds uit portretfotografie, maar hij blinkt ook uit in prachtig abstract werk waarbij hij foto-grafisch bijzondere beelden neerzet.
Jesse neemt zijn tijd voor elk beeld. Hij loopt door de straten van Antwerpen, of zoekt zijn inspiratie tijdens zijn reizen. Steeds uitkijkend naar het moment waarop goed licht het juiste object raakt.

Lees meer

Lees meer

Kunst

Warner Berckmans

Transparant, maar vastbesloten, strak en blauw. Contouren van aanwezigheid worden subtiel door het glas gereflecteerd, maar altijd vertekend binnen het wisselend perspectief van de toeschouwer.

Lees meer

Lees meer

In de toonzaal, Kunst

Colin Waeghe

Colin Waeghe's werk is gekenmerkt door een mix van autobiografische elementen, fragmenten uit het nieuws en beelden uit de media. Hij schildert zijn verhaal met verschillende perspectieven op gebeurtenissen die zijn aandacht hebben getrokken.

Lees meer

Lees meer

In de toonzaal, Kunst

Inge Cornil

Met EARTH WORKS brengt Inge Cornil een ode aan de generositeit van de natuur. Doorheen het artistiek onderzoek legt de kunstenaar de relatie tussen de dominantie van de menselijke groei en zijn natuurlijke omgeving. Cornil bezocht plaatsen waar de aarde in een proces van verandering is. In dit onderzoek richtte ze zich op Ecuador, Colombia, Indonesia en Maleisisch Borneo. Azië en Zuid-America zijn de snelst groeiende plaatsen op aarde waar de transformatie in een hartslag plaatsvindt.

Lees meer

Lees meer

In de toonzaal, Kunst

Paul Gees

Het werk van Paul Gees is van unieke orde. Ze werken op ons in alsof ze natuur zijn. Deze uitzonderlijke kunstenaar kiest zijn materiaal zorgvuldig uit, maakt een plan alsof het gaat om een meubelstuk en creëert een bijzonder spanningsveld tussen materialen.

Lees meer

Lees meer

Kunst

Pascal Courcelles

Het werk van Pascal Courcelles is en blijft een vaste waarde binnen het kunstaanbod van Wooninrichting Oosterlinck. Als toeschouwer kan je genieten van het volledige kunstwerk, maar evengoed dieper graven in de details van de gelaagdheid.

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Kunst

Beniti Cornelis

De grootste wens van Beniti Cornelis is dat de liefhebber ontroerd wordt door de verhouding van vormen en kleuren in zijn werk. Schilderen is voor Cornelis zoeken naar evenwicht tussen het grafische en het schilderkunstige. Hij noemt kunst een dialectisch proces, waarbij emotie en rede, techniek en temperament op elkaar inwerken.

Lees meer

Lees meer

In de kijker, In de toonzaal, Kunst

Layer by Layer

Stefan Annerel woont en werkt in Antwerpen. Typerend voor zijn prachtige werk is glans, transparantie, kleur en abstractie. Door laag per laag te werken krijgt het werk een driedimensionaal karakter. Elke laag laat dingen zien van de vorige laag. Het resultaat zijn zeer grafische beelden die heel dankbaar zijn om interieurs extra persoonlijkheid te geven. De werken kunnen best heftig aanwezig zijn en dringen zich graag op in een interieur. En mits de juiste combinaties is dat net de sterkte van het werk.

Lees meer