Lees meer

In de kijker, Producten

Caran d’Ache 849 Alexander Girard

Vanaf het moment dat Alexander Girard leerde schrijven, eigende hij zichzelf de gewoonte toe om altijd een pen op zak te hebben, waar hij ook kwam. Hij droeg de pen altijd in de binnenzak van zijn jasje, klaar om een snelle notitie te noteren of een nieuw idee te schetsen.
Samen met de Girard Studio en Vitra, introduceert Caran d’Ache de gelimiteerde 849 Alexander Girard balpen collectie. Door grafische patronen van Alexander Girard toe te passen op het verfijnde 849 silhouet, creëerde Caran d’Ache een tijdloos, klassiek schrijfinstrument.

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Producten

nanimarquina

Gedreven door een verlangen naar iets nieuws en een creatieve persoonlijkheid bedacht Nani Marquina het merk Nanimarquina. In 1987 kwam het bedrijf tot stand, met een duidelijk doel: het ontwerpen van unieke, verrassende en handgemaakte tapijten voor mensen die graag genieten.

Lees meer

Lees meer

Classics, In de kijker

Bezoek Carl Hansen & Son

Wij kregen recentelijk de gelegenheid de werkplaatsen van Carl Hansen & Son zelf te ontdekken. Het werd een boeiende rondleiding in een bedrijf dat vakmanschap en passie hoog in het vaandel draagt. We zagen enthousiaste werknemers, die met veel toewijding elk hun deel aan het productieproces ter harte namen.
We zijn in elk geval een verhaal rijker, dat we graag met jullie delen…

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Kunst

Beniti Cornelis

De grootste wens van Beniti Cornelis is dat de liefhebber ontroerd wordt door de verhouding van vormen en kleuren in zijn werk. Schilderen is voor Cornelis zoeken naar evenwicht tussen het grafische en het schilderkunstige. Hij noemt kunst een dialectisch proces, waarbij emotie en rede, techniek en temperament op elkaar inwerken.

Lees meer

Lees meer

In de kijker, In de toonzaal, Kunst

Layer by Layer

Stefan Annerel woont en werkt in Antwerpen. Typerend voor zijn prachtige werk is glans, transparantie, kleur en abstractie. Door laag per laag te werken krijgt het werk een driedimensionaal karakter. Elke laag laat dingen zien van de vorige laag. Het resultaat zijn zeer grafische beelden die heel dankbaar zijn om interieurs extra persoonlijkheid te geven. De werken kunnen best heftig aanwezig zijn en dringen zich graag op in een interieur. En mits de juiste combinaties is dat net de sterkte van het werk.

Lees meer

Lees meer

In de kijker

l’esco

Restaurant L'Esco is gevestigd in een statig herenhuis in de Stationsstraat in Wetteren. Gastronomie, kunst en interieur vloeien er samen tot een harmonieus geheel.

Lees meer