Lees meer

In de kijker

accessoires met een grote A

De grote meubelstukken heb je, de juiste toon is dus gezet. Dan is het nu tijd voor afwerking tot in de kleinste details. Subtiele keuzes in materiaal, kleur en sfeer zorgen ervoor dat je interieur klopt. We lichten alvast enkele accessoires uit die ons hart hebben gestolen.

Lees meer

Lees meer

In de kijker

cassina

Bijna een eeuw al ontwerpt Cassina het interieur van de toekomst. In 1927 richtten de legendarische broers Cesare en Umberto Cassina hun bedrij fje op in Meda. Vanaf de jaren ’50 braken ze door met industrieel ontwerp in Italië: een volledig nieuwe aanpak luidde de verschuiving in van handwerk naarindustriële productie.

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Kunst

blik op kunst en natuur

Foto’s nemen we allemaal. Onze tablets en smartphones zijn uitgerust met behoorlijk kwalitatieve lenzen om ons dagelijks geluk mee vast te leggen. Waardevol voor wie ervan houdt, maar mijlenver van wat fotografie als kunst beoogt. Beelden die zich in de handen van kunstenaar Gerco De Ruijter gewillig laten kneden tot een ander doel. Dat van verwondering, bewondering en inspiratie.

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Kunst

kunst in laagjes

Loop je langs een kunstwerk van Stefan Annerel, dan is de kans groot dat je jezelf ziet. Hoe? De eindlaag van zijn kunstwerken is zo glanzend dat het licht een loopje met je neemt. Kijk je daar doorheen, dan ontdek je een unieke wereld van materialen, kleuren en diepte. Die signatuur is intussen bekend over de hele wereld. Dichtbij vind je zijn werk bij Wooninrichting Oosterlinck in Wetteren.

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Kunst

Hans Bruyneel

Kunstenaar Hans Bruyneel gebruikt gewone foto’s van landschappen als inspiratiebron. Via een lang werkproces komt hij ertoe om de spanning te reveleren die in deze doodgewoon lijkende landschappen schuilt. Plekken waar iedereen gewoonlijk zomaar voorbij loopt, worden mysterieuze, dreigende oorden die onze aandacht vragen en ons dwingen om beter te kijken. Er gebeurt niets in, maar er kan, zo meteen, van alles gaan gebeuren. Zijn beelden gaan over ecologie, de menselijke aanwezigheid in de natuur, over eenzaamheid.

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Kunst

Leo Jacobs

Leo Jacobs is sinds het einde van de jaren zeventig actief als kunstenaar. Zijn schilderijen werden door de jaren heen voorzien van etiketten als "Action Painting", "Abstract Expressionisme", "Lyrisch Abstract", "Informeel en gestueel"...

In de afgelopen jaren heeft zijn schilderkunst een nieuwe wending genomen, de zoektocht is zonder einde. Jacobs' recente schilderijen zijn laag over laag opgebouwd. 

Lees meer

Lees meer

In de kijker

nanimarquina

Gedreven door een verlangen naar iets nieuws en een creatieve persoonlijkheid bedacht Nani Marquina het merk Nanimarquina. In 1987 kwam het bedrijf tot stand, met een duidelijk doel: het ontwerpen van unieke, verrassende en handgemaakte tapijten voor mensen die graag genieten.

Lees meer

Lees meer

In de kijker

60 jaar Superleggera

De Superleggera stoel werd ontworpen door Gio Ponti, een Italiaanse ontwerper en architect die leefde in de vorige eeuw. Hij beschouwde de stoel als één van zijn meesterwerken, samen met de Pirelli toren in Milaan en de Concattredale Gran Madre di Dio van Taranto.

Lees meer