zacht onder je voeten

een streling voor het oog

Tapijten. Ze zijn zo oud als het leven zelf en worden iedere dag herboren in de handen van hedendaagse ontwerpers. Waar ze vroeger vooral bescherming en onontbeerlijke warmte boden, zijn ze vandaag een opvallend interieurelement geworden. Je maakt er een statement mee in je ruimte: gedurfd of meegaand, zacht en fragiel of eerder ruw en doorleefd… Voor elke smaak is er een passend tapijt. Ontdek alvast enkele van onze geliefde merken!

CS Rugs

Op en top Hollands zijn de kleurrijke en uiterst innovatieve vormen van tapijten bij CS Rugs (voorheen Carpet Sign). Sinds 1979 is het bedrijf een pionier in tufted rugs, een specifieke methode van tapijtproductie. Hoogtechnologische robots zorgen ervoor dat geen vorm te gek is voor dit tapijtenmerk. Hun signatuur wordt bepaald door een rijk kleurenpalet en originele 3D-structuren. Wie kiest voor een CS Rugs-tapijt in huis, wil dat niet ergens onder een tafel verstoppen.

- Griet Oosterlinck: “Hun tapijten vragen echt om gezien te worden op het mooiste plekje in huis. Je kan kiezen uit verschillende poolhoogtes en kleuren in één tapijt. Dat geeft echt een bijzonder resultaat! Als interieurvormgeefster vind ik het een plezier om met CS Rugs te werken: hun collectie laat me toe om heel creatief te zijn, zowel in moderne als meer klassieke interieurs.”

nanimarquina

Nani Marquina zet sinds 1987 haar Spaanse temperament en haar onuitputtelijke liefde voor wereldwijde culturen en tradities in om een hedendaagse collectie tapijten te ontwerpen en te ontwikkelen. Alles vertrekt vanuit haar diepe respect voor traditionele weeftechnieken en haar drang naar innovatie. Ze streeft ernaar tapijten te ontwerpen voor elke kamer en elke emotie.

Na een wereldreis besluit ze haar productie te verhuizen naar Noord-India, waar ze de lokale economie wil laten groeien en de bevolking ondersteunt met onderwijs en opleidingen. Omgekeerd leren de mensen daar haar enorm veel over oeroude symbolen, technieken en vakmanschap. Nani Marquina verweeft beide elementen letterlijk en figuurlijk tot een hedendaags product. Ook andere landen delen hun rijke weeftraditie met haar. Internationale ontwerpers maken haar verbinding tussen vroeger en nu compleet.

- Griet Oosterlinck: “Ik val iedere keer opnieuw voor haar gedurfde ontwerpen. De ene keer omwille van het gekozen materiaal, de andere keer omwille van het kleuren- en lijnenspel. Als ik klanten een nanimarquina adviseer in hun interieur, dan weet ik waarmee ik bezig ben. Niet iedereen kan deze gedurfde stijl aan: haar tapijten zijn echte blikvangers. In elk van deze tapijten zit een uniek verhaal verweven van mensen en liefde voor het vak. Dat voel je gewoon.”

Kasthall

Gemaakt in Zweden, ontworpen voor de wereld. Met die slagzin stelt Kasthall zich aan je voor en daarin zit meteen ook de kern van hun visie vervat. Kasthall ontwerpt elk tapijt geheel op maat en tot in het kleinste detail naar jouw wensen, van waar die ook komen. Ieder handgeweven of getuft tapijt is een uniek stuk, ondertekend door de vakman die voor jou aan de slag ging.

- Griet Oosterlinck: “Het bedrijf draagt op een ongeziene manier zorg voor de natuurlijke materialen die het gebruikt. De natuur is een bron van inspiratie en daar dragen ze bij Kasthall zorg voor. De wol is afkomstig uit Nieuw-Zeeland en wordt zo behandeld dat een tapijt op het einde van z’n dagen gewoon kan teruggegeven worden aan de natuur via compostering. Ook het linnen uit Normandië dat ze gebruiken wordt geoogst op een milieuvriendelijke manier die vijf keer minder water vraagt dan een chemische behandeling.”

 

Bovendien liggen de tapijten van Kasthall nergens op stapels opgeslagen: ze worden gemaakt op bestelling en echt alleen dan. Een unieke visie op duurzaam ondernemen die hand in hand gaat met kwaliteit en hedendaagse ontwerpen.”

- Griet Oosterlinck: “Het tapijt van Kasthall in dit bureau combineert lange en korte wollen draden in een frisgroene kleur. Op die manier halen we de natuur naar binnen en geven we een huiselijke, warme toets aan de werkruimte.”