ganzenpaskruk

De Ganzenpaskruk van Ann Pauwelijn.

Consuminderen is belangrijk en als we toch consumeren kunnen we beter investeren in producten van hoge kwaliteit die meerdere functies vervullen. — Ann Pauwelijn

De Ganzenpaskruk is een multifunctioneel object dat zo ontworpen en gemaakt is dat het een levenslange reis door het huis kan maken. Kinderen gebruiken het om de snoepkast te plunderen, het wordt als zitje gebruikt voor een extra gast én je vindt het in de buurt van de boekenkast. Daarna schuif je het terug tegen de muur of onder je bureaublad, of wordt het je trapje om de bovenste plank van de garderobe te bereiken.

  • Moduleerbaar

Potentiële gebruikers zijn links- of rechtsvoetig. Dit wordt getest door te kijken met welke voet de gebruiker eerst een trap op gaat. De Ganzenpaskruk is een kruk én trapje. Door het combineren van een linkse en rechtse versie zijn ze ook moduleerbaar tot een bankje of, in een set van 2 linkse en 2 rechtse, omvormbaar tot een lage tafel.

  • Productieproces

De productie gebeurt lokaal, in een atelier in West-Vlaanderen. Het ondersteunen van de lokale economie is een belangrijke pijler voor ontwerpster Ann Pauwelijn. De Ganzenpaskruk is het resultaat van een eenvoudig en eeuwenoud productieproces, waarbij 4 onderdelen met rechte tandverbindingen in elkaar gezet en gelijmd worden.

  • Materiaalkeuze en uitvoering

De Ganzenpaskruk is beschikbaar in gerookte of zwarte eik. Het gebrandmerkte logo wordt handmatig op de kruk geplaatst. Deze techniek refereert naar het brandmerken van schilderijen en boten in de 15e en 16e eeuw.

Meer info over dit prachtig designobject? Contacteer ons of spring eens binnen in onze showroom.