Serax — Ann Demeulemeester

De hoofdrol van de collectie is voor twee materialen die Demeulemeester nauw aan het hart liggen: viscose en porselein. Ze speelt met de beweeglijkheid en vorm van beide materialen, en daagt ze zowel functioneel als esthetisch uit. Beide materialen worden getransformeerd tot een soort van linten, een vorm die ook in haar modecollecties aanwezig is. Unieke verlichtingsobjecten creëren zo een tactiele sfeer en een poëtische subtiliteit. Kom gerust eens een kijkje nemen in onze showroom!

PORSELEIN
Het porselein van de lampen 'Lou', 'Olga' en 'Laslo', wordt met de hand gevormd, gebakken en bij sommige modellen tot linten versneden. Een minutieus en arbeidsintensief proces. Demeulemeester werkt samen met de beste ambachtslui die dit gedetailleerde proces tot een perfect einde weten te brengen. Het resultaat zijn temperende, reflecterende en sfeervolle lampen.

VISCOSE
Tactiliteit, contrast en poëzie vormen de belangrijkste troeven van de viscoselamp 'Kiki'. Alle viscose draadjes worden met de hand beschilderd in rood of zwart en creëren zo een uniek verlichtingsobject dat in staat is de ruimte te transformeren door de creatie van een innemende sfeer en lichtinval.