Conscious Consumtion

Conscious Consumtion

Artek staat voor authenticiteit, levensduur en duurzaamheid. Al meer dan 80 jaar maakt Artek op verantwoorde wijze producten van natuurlijke en hernieuwbare materialen. Het bedrijf creëert tijdloze ontwerpen die gemakkelijk te onderhouden, repareren en hergebruiken zijn.

Tijdloos design

Artek staat voor functionaliteit en poëtische eenvoud. Artek-producten zijn ontworpen om fysiek, functioneel en esthetisch over generaties heen mee te gaan.

Gemaakt in Finland met Fins berkenhout

Sinds de jaren 1920 worden de meeste Artek-producten in Finland gemaakt van berkenhout dat ter plaatse wordt gekweekt, geveld en gekruid. In de fabriek in Turku gaan moderne productiemethoden hand in hand met deskundig vakmanschap.

"Buy now keep forever"

Klassiekers doorstaan al meer dan 80 jaar de tand des tijds. Onderdelen kunnen worden vervangen of aangepast, poten kunnen worden ingekort, oppervlakken kunnen worden overgeschilderd en de bekleding kan worden vernieuwd.

"Age with grace"

Dankzij een palet van natuurlijke materialen worden Artek producten mettertijd steeds mooier. Hout, leder en linoleum verouderen gracieus, gebruikssporen geven individualiteit en karakter.

"One chair is enough"

De universele houten stoelen van Artek zijn opzettelijk informeel en niet gebonden aan een specifieke functie of omgeving. Ze lenen zich even gemakkelijk voor dineren en studeren als voor wachten en vergaderen. Ze zijn compact, stapelbaar en bewegen zich gemakkelijk tussen privé-sferen en openbare ruimten.

Meer informatie in onze showroom.