Carl Hansen for kids

Peter’s Chair & Table — Carl Hansen

Peter's Chair & Table zijn ontworpen door Hans J. Wegner tijdens de Tweede Wereldoorlog (1944). Toen Wegner een geschikt cadeau nodig had voor Peter, de zoon van vriend en collega-meubelontwerper Børge Mogensen, nam hij het heft in eigen handen en vervaardigde hij het cadeau zelf.

Als ervaren meubelmaker bedacht en bouwde Wegner een eenvoudige maar ingenieuze stoel en tafel die zowel functioneel als speels waren. Ontworpen als een levensgrote puzzel in onbehandeld beukenhout, zijn de stoel en tafel eenvoudig in elkaar te zetten zonder gebruik van gereedschap — tot enthousiasme van zowel kinderen als volwassenen.

CH24 Kids Wishbone Chair — Carl Hansen

Om de 110e verjaardag van de Deense meesterarchitect en ontwerper Hans J. Wegner te vieren, is zijn meest iconische ontwerp nu ook verkrijgbaar in een kleiner formaat. Speciaal voor de allerkleinsten! Net zoals de volwassen variant is dit stoeltje gemaakt van geolied eikenhout en natuurlijk papieren koord.

De kinderstoel is speels als verfijnd en past naadloos in elk interieur. Hetzelfde iconische ontwerp, hetzelfde zorgvuldige vakmanschap, alleen kleiner.