klassiekers met een naam

Iconische stukken zijn onlosmakelijk met hun ontwerper verbonden. Namen die klinken als een klok in het interieurlandschap van vroeger en nu. We hebben enkele van onze favorieten op een rijtje gezet.

Cassina

Een pronkstuk van een wandkastje is LC Casiers Standard, symbool voor de avant-gardebeweging uit de jaren ’30. Le Corbusier, Charlotte Perriand en Pierre Jeanneret zetten samen hun stempel op dit designstuk. Doordat het verkrijgbaar is in verschillende formaten en uitvoeringen leent het zich tot vele interieurs, maar allen hebben ze één ding gemeen: de wil om uit te pakken met stijl en lef.

B&B Italia 

Patricia Urquiola verwierf naam en faam als designer bij verschillende merken. Voor B&B Italia creëerde ze de Tufty Time-sofa, een vernieuwend ontwerp dat geïnspireerd is op de typische Chesterfield uit de jaren ’60 maar moderne interieurs veel meer vrijheid en creativiteit biedt. Het gaat om een modulair systeem dat strakke lijnen en zachte vormen combineert.

Cappellini

De Drop-reeks, ontworpen door Nendo, is vervaardigd uit ultradun en mat gelakt metaal. Doorzichtig langs beide zijden en verkrijgbaar in verschillende hoogtes, brengt dit boekenrek poëzie in je ruimte. De kleuren zijn geïnspireerd op het roze van de Japanse kerselaar en het grijze van stenen in de rivier. Een elegant stuk voor langs je muur of middenin de ruimte.

Knoll

Eero Saarinen vond de wereld onder een tafel met vier poten lelijk, onrustwekkend en verwarrend. Hij besloot daar iets aan te doen en ontwierp in 1957 de Saarinen Tafel, met een centrale voet. Dit unieke stuk past in elk interieur en wordt afgewerkt met een blad in marmer, hout of laminaat. Verder vraagt deze tafel om niets: eenvoud is haar kracht.