Woning in gent

“ons interieur ademt uit wie wij zijn„

Sommige huizen dwingen respect af, alleen al door hun uitstraling. Deze woning in het hartje van Gent is er zo één. Het historische pand onderscheidt zich door bijzonder hoge ruimtes, rijkelijk versierde plafonds en een monumentale trap omhoog. Aan de inrichting van zo’n pand begin je niet onbezonnen, noch alleen. “Vroeger woonden we in het ouderlijke huis. Daar deden we ook al een beroep op Griet Oosterlinck. We hebben een goede band opgebouwd en dat helpt als je over interieur gaat praten. Griet investeert veel tijd en energie in het leren kennen van haar klanten en adviseert vanuit die kennis over wonen en kunst. Dat is een unieke aanpak die mooie resultaten oplevert, zoals je hier ziet.”

Geen detail is klein

Wandel je door dit huis, dan neemt elke kamer je mee in een bepaalde sfeer. De wintertuin wordt overgoten met natuurlijk licht en pronkt met een hedendaagse tafel, designstoelen en een werk van Stefan Annerel. “De kleuren die subtiel in het kunstwerk aanwezig zijn, werden doorgetrokken in de tint van de stoelen en accessoires.” Glip je door de statige deuren naar de naburige ruimte, dan geef je je over aan een subtiel verlichte woonruimte waar een zachte sofa en houten accenten de toon zetten. “De grote meubelstukken kochten we vroeger al bij Oosterlinck. Het is bijzonder om te zien hoe ze in deze nieuwe omgeving plots een andere uitstraling en gelaagdheid krijgen. We beleven er weer evenveel plezier aan als bij de aankoop.”

 

 

“Wij hoeven ons geen zorgen meer te maken over interieur. We hebben onze partner daarin gevonden”

Het zwaardere werk

“De eerste verdieping was aan een grondige renovatie toe. Griet Oosterlinck sprak een befaamd architectenbureau aan voor de verbouwing en tekende zelf voor het concept en de inrichting.” Toon Heyndrickx van architectenbureau Met zicht op zee uit Antwerpen volgde dit project op. “Een herenhuis als dit moet je respecteren in z’n waarde en eigenheid. Daarom werd beslist om de hoge ruimtes ook op de eerste verdieping te bewaren maar om ze wel heel hedendaags vorm te geven”, aldus de architect. “Onze badkamer is volledig in marmer uitgewerkt en net als in de grote slaapkamer is de hoofdtoon er wit. Lange kastenwanden zorgen ervoor dat alles netjes opgeruimd is en dat er rust hangt in deze ruimtes. Van vloer tot verlichting, van bed tot radiator… alles is in harmonie met de omgeving en bezorgt ons een uniek thuisgevoel. De moderne technologie zorgt voor het nodige comfort.”

 

Eerlijk en zacht

“Als klant voel je je bij Wooninrichting Oosterlinck enorm ondersteund. Hun service is werkelijk buitengewoon: ze komen zelfs hun ideeën en producten bij je thuis presenteren. Griet is sterk in het combineren van verschillende merken tot één gedragen stijl. Doe daar bovenop dat ze echte kunstkenners zijn en je bent voor je volledige interieur op één plek geholpen. Wij vragen ons niet meer af waar we heen gaan als we meubels, kunst of accessoires nodig hebben: Griet weet wat we wel en niet graag zien en adviseert ons perfect op maat. We waarderen haar enorm.”