VitraHaus

de thuis van Vitra

Het VitraHaus, ontworpen door Herzog & de Meuron, is Vitra’s flagshipstore en thuishaven van de Vitra Home collectie. Hier ontdekt u verrassende combinaties van Vitra classics met eigentijdse ontwerpen, telkens in nieuwe stijlen. U sprokkelt een massa aan inspiratie bijeen voor uw woning, geniet van smaak in design en kan alle designobjecten uittesten. U geniet van het prachtige uitzicht en het architecturale wonder van het hele gebouw: een showroom verdeeld over vier verdiepingen, een winkel, The Lounge Chair Atelier en het Café dat u vindt op de gelijkvloerse verdieping. 

inspiratie & consultatie

Vitra is van mening dat alle interieurcombinaties persoonlijke collages zijn die door de jaren heen veranderen door smaak, voorkeuren en persoonlijke omstandigheden van de eigenaar. Om het mogelijk te maken om de bezoekers frisse ideeën bij te brengen, veranderen de VitraHaus displays op reguliere basis, met nieuwe Vitra producten die doorlopend worden toegevoegd. 

The Lounge Chair Atelier 

The Lounge Chair Atelier biedt u de kans om een kijkje te nemen in het productieproces van de bekende Lounge Chair van Charles en Ray Eames, ontworpen in 1956. U kunt hier het vakmanschap aanschouwen waarmee de Vitra designklassieker gemaakt wordt. In het VitraHaus kunt u uw eigen Lounge Chair samenstellen aan de hand van een selectie van leder en houten voorgevormde onderdelen. Zo kunt u zelf toekijken terwijl uw unieke, one-of-a-kind original wordt samengesteld.  

Een open workshop vormt het middelpunt van het Vitra Atelier. Het is verhuisd van het bedrijf, hun privé productiepand, naar de publieke campus. Startende vanuit het verhaal achter dit icoon - geproduceerd door Vitra met dezelfde zorg en precisie voor langer dan 50 jaar - opent het Vitra Atelier verschillende perspectieven. Het geeft bezoekers de kans om te ontdekken hoe de verschillende materialen gebruikt worden, wat individuele productietaken zijn en eveneens hoe tijdloos en duurzaam het design is. 

De shop

De winkel op de benedenverdieping van het VitraHaus biedt een grote selectie van designobjecten, huisaccessoires en boeken. Grote namen komen aan bod, zoals Charles en Ray Eames, George Nelson, Jasper Morrison, Sori Yahagi en Hella Jongerius, miniaturen en trouwe heruitgaves van het Vitra Design Museum. Ook andere design producenten zoals Tom Dixon, Alessi en Freitag vinden een plaats in de shop. De boekenselectie bevat de Vitra Design Museum’s tentoonstellingcatalogus, maar ook een groot aanbod aan publicaties over design en architectuur, met als doel belangrijke designklassiekers toegankelijk te maken. 

het Café

In het Café kunt u genieten van een menu dat vaak aangepast wordt, bestaand uit verse, regionale producten. Wanneer het mooi weer is kunt u relaxen op het terras of in de weide aan de voet van de Tüllinger Hill. Er is een menu van de dag, bovenop het normale menu. Als u vragen hebt of wilt reserveren kunt u het Café contacteren tussen 10:00 en 18:00. Het Café en het terras kunt u huren voor privé feesten en avondevenementen na 18:00. 

 

Naast het Café is er in de zomermaanden ook de optie om te eten in de Airstream Kiosk. Een originele Airstream aanhangwagen - een 1968 20’ Globetrotter - geeft bezoekers een kans op een leuke eetervaring op de weide tussen het VitraHaus en het Vitra Museum. Het take-way restaurant biedt niet alleen kleine snacks en drankjes voor tussen twee maaltijden door, maar ook mandjes, dekens en lunchpakketten om mee te nemen tijden een wandeling langs Verner-Panton-Weg naar de Vitra picknickplaats op de Tüllinger Hill.