Eames Lounge Chair

'Waarom maken we geen nieuwe uitvoering van de traditionele Engelse clubfauteuil?' Met dit voornemen gaf Charles Eames de aanzet tot de ontwikkeling van de Lounge Chair, een proces dat jaren in beslag nam. Het doel was om met de beste materialen en het hoogste vakmanschap een ruime stoel met optimaal zitcomfort te creëren. Met het ontwerp van deze fauteuil, in 1956, luidden Charles en Ray Eames een nieuw tijdperk voor de clubfauteuil in. Niet alleen is de Lounge Chair lichter, eleganter en moderner dan de toch wat plompe traditionele modellen, hij is ook comfortabeler.
Dankzij deze kenmerken werd de Lounge Chair een van de beroemdste ontwerpen van Charles en Ray Eames en heeft deze fauteuil inmiddels de status van klassieker op het gebied van modern meubeldesign verworven.

De Lounge Chair van Vitra is nu verkrijgbaar in twee formaten: het klassieke model en een nieuw model met ruimere afmetingen. Bovendien is er naast de verschillende combinaties van lederen bekledingen, houten schalen en onderstellen nu ook een witte en een zwarte uitvoering van de Lounge Chair verkrijgbaar, voorzien van de bijbehorende details.

Charles & Ray Eames behoren tot de belangrijkste persoonlijkheden van het 20e-eeuwse design. Ze ontwierpen meubelen, maakten films, fotografeerden en richtten tentoonstellingen in. Het werk van Charles & Ray Eames kunnen we niet in één blogpost samenvatten. Hun repertoire is zo rijk gevuld dat het interessanter is om er één van de vele inspirerende boeken of naslagwerken op na te lezen.