PER/USE

PER/USE is een nieuw designmerk dat zijn roots heeft in de legendarische Kunstwerkstede De Coene, een internationaal befaamde meubelfabrikant die in 1887 het levenslicht zag. Tom Potteau blies het designerfgoed van De Coene nieuw leven in met de lancering van het nieuwe designmerk.

De jonge en groeiende collectie van PER/USE, oorspronkelijk onder het curatorschap van ontwerpster Lucie Koldova, is gebouwd rond vakmanschap en bezieling. Een goed ontworpen voorwerp straalt klasse uit door zijn karakter. Knap design is gemaakt met kennis van zaken, is tijdloos en respecteert de natuur door de voorkeur te geven aan eerlijke materialen zoals glas, hout en kurk. Geavanceerde technologie en vakmanschap zetten deze materialen om in sculpturale objecten met een eindeloze sensualiteit.
PER/USE spreekt dezelfde taal als de grote ontwerpers en architecten van onze tijd. Het design laat zich niet vangen door trends – het gaat om tijdloze vormen en modellen met een poëtische weerklank.

De productie van de gehele PER/USE collectie vindt plaats in Europa. Dit garandeert de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen, met respect voor het leefmilieu en conform hoge sociale en duurzaamheidsnormen.

The Siblings / Frederik Delbart

The Siblings van Frederik Delbart is een collectie van drie lampen met een houten basis en een transparante kap in glas. Helderheid is hier het sleutelwoord: in de vorm, in de functie, maar ook in de moderne leds die een aangenaam licht verspreiden. U kunt de lichtbundel richten dankzij de kantelbare glazen kap. De lichtbron creëert meteen speelse weerkaatsingen in de heldere glazen kegel van de lampenkap. Dit accentueert mooi de zuivere lijnen en het contrast tussen het glanzende glas en de matte basis in hout. Het ontwerp werd in 2014 bekroond met het prestigieuze Henry van de Velde Label.

MCE lampen / Note

De houten structuur van de MCE lampen is geïnspireerd op de geometrische patronen van de Nederlandse kunstenaar en tekenaar M. C. Escher. Vandaar ook de naam: MCE (de initialen van Escher). De lichtbundel kan gemakkelijk worden gericht door de bol te kantelen.
Ontwerpstudio Note uit Stockholm bedacht de lamp oorspronkelijk als uniek stuk voor de Glass Elephant tentoonstelling tijdens de Design Week in de Zweedse hoofdstad.
Beschikbaar in verschillende versies van 200, 300 en 450 mm. Het doorschijnende glas is verkrijgbaar in groen, blauw en roze.

Piano / Patrick Séha

Piano van Patrick Séha is een veelzijdige garderobe en kapstok met inklapbare haken van eik of beuk.
Beschikbaar in smalle of brede versie in diverse kleuren.

 

Meer info in onze showroom.