Salone Del Mobile

Meubelbeurs Milaan

Naar jaarlijkse gewoonte brachten wij ook dit jaar een bezoek aan Salone Del Mobile in Milaan.

Onze favorieten willen we jullie niet onthouden.

Let It Be van Poltrona Frau, ontworpen door Ludovica & Roberto Palomba

De natuurlijke evolutie van de zetel en de filosofie achter Let it be zijn duidelijk zichtbaar in de naam. Het Ludociva & Roberto Palomba project omarmt en herinterpreteert het tijd-erende Italiaans concept van het Romeinse triclinium, waar mensen zich neerlegden, aten, praatten en ontspanden. Een modulair systeem en een uitnodiging om te relaxen. U kunt uw zetel zelf aanpassen door de planken en opbergplaatsen die de functionaliteit van de zetel kunnen uitbreiden. De structuur en de zachte kussens hangen op de lederen riemen. De voet, die onder een hoek staat, zorgt voor de illusie dat de kussens in de lucht zweven. De puurheid van het design smelt samen met de waardevolle details.

REN Bookcase van Poltrona Frau, ontworpen door Neri & Hu

De nieuwe REN Bookcase is een uitbreiding van de REN-collectie. Het onderliggende thema is het “ren” gegeven, een symbool dat de eigenschappen vertegenwoordigt van de verschillende meubels in de collectie. De nieuwe boekenkast staat voor intieme elegantie. Smalle, lichte vormen, een slimme balans en eenvoudige gewrichten vormen samen een knap concept. Ze worden gemaakt van de fijnste materialen en artisanale technieken die gelinkt zijn met de Poltrona Frau traditie.

Hayon x Nani van Nanimarquina, ontwerper Jaime Hayon

De Hayon x Nani is een dromerige, wilde collectie met een fantastisch gevoel voor humor. Door de hand-tufting techniek, een manueel bestuurbaar pistool dat stukjes wol inschiet, bereikt het ontwerp een intuïtief en vloeibaar lijnenspel en organische compositie. Deze techniek zorgt voor een betrouwbare reproductie van de originele schets van de designer. Een eerste blik onthult een chaotische wirwar van kleuren en vormen die het tapijt overnemen. Wanneer u echter beter kijkt, komt de fantasie van Jaime Hayon tot leven: schildpadden, lippen, handen, stoelen, vissen, half mens half vogel en ga zo maar verder. 

CH23 van Carl Hansen & Søn, ontworpen door Hans J Wegner

De CH23 is een compacte, comfortabele stoel zonder armleuningen. De zit is dubbel geweven en het geraamte is gemaakt in eik, notelaar of een combinatie van de twee. Deze stoel staat voor lichtheid en eenvoud. De originele tekeningen van Wegner werden onlangs pas teruggevonden. Ze werden minutieus gerespecteerd. Het enige wat is aangepast, is de hoogte van de stoel. Deze is 2 cm hoger dan zijn voorgangers, aangezien de mens steeds groter en groter is geworden. Zo is de stoel beter aangepast aan ons lichaam. Deze gelimiteerde versie is enkel op 16 juni te koop, en dat voor 500 euro in plaats van 772 euro.  Liefhebbers kunnen vanaf nu bij ons al intekenen! Speciaal voor onze klanten is de CH23 in preview te zien in onze showroom, op zaterdag 22 en 29 april. Lees er meer over op onze blogpost over deze stoel.

OW124 van Carl Hansen & Søn, ontworpen door Ole Wanscher

Beak Chair: beter bekend als Beak chair, in 1951, en presenteerde de stoel in hetzelfde jaar op de Copenhagen. De OW 124 dankt zijn originaliteit aan zijn armleuning, die geïnspireerd is op de bek van een vogel. Vandaar ook de naam van de stoel. De OW124 is gemaakt uit massief hout en beschikbaar in verschillende afwerkingen.

Gaku van Flos, ontworpen door Nendo

Nendo’s Gaku design voor Flos is een modulaire box die kan gebruikt worden om een constructie te vormen in verschillende opstellingen in uw woonkamer. Het ontwerp doet zich voor als een kleine kamer die kan ingericht worden door het toevoegen van bijpassende accessoires waaronder lampen, vazen en kommen die op zijn plaats blijven zitten door magneten. Het gehele design is teruggebracht naar basiselementen, wat reflecteert waar Flos voor staat: functionaliteit en simpliciteit.