Flos

Ontdek de nieuwigheden

Flos stelt de Extra T, Captain Flint en Taccia Small voor. Gemaakt door topdesigners en klaar om stijliconen te worden.

Captain Flint

Door M. Anastassiades:

'Ik wou een licht met een tweeledig doel ontwerpen. Een up-lighter die als sfeerverlichting kan werken, maar evengoed uw metgezel kan worden als leeslamp.

Een onzichtbaar rotatiesysteem maakt het mogelijk om het diffuus licht op een praktische manier te richten. De look van koper past perfect bij de voet van witte Carrara.

Extra T

Een design van M. Anastassiades:

'Een evenwichtsoefening tussen een gloeiende bol en een rechthoekig vliegtuig. Een bevroren ogenblik wanneer iets onverwachts staat te gebeuren. Zal de glazen bol over de rand van de tafel rollen, of valt het vliegtuig plat op zijn buik'

De metalen behuizing is rechtstreeks vervaardigd uit één aluminium plaat. De nieuwste led-technologie emitteert een intens en comfortabel diffuus licht.

Taccia Small

Een design van A. & P.G. Castiglioni

In 1962 kwam de Taccia Flos tafellamp met glazen kap van Flos voor het eerst op de markt. Het originele ontwerp stamt uit 1958 en is nog steeds hedendaags. De innovatie heeft dit ontwerp een LED lamp bezorgd. Naast het originele formaat is er nu één kleinere versie van de Taccia tafellamp: de Taccia tafellamp Small LED.

De Taccia tafellamp Small LED van Flos heeft een hoogte van 48,5 centimeter. De diameter van de voet van de lamp is 14,2 centimeter en de diameter van de kap van de lamp is 37,3 centimeter. Taccia Small is gemaakt van glas, aluminium en abs+polycarbonaat. De lamp is beschikbaar in geanodiseerd zilver en zwart.