Brokis

Het Tsjechische merk Brokis staat voor een collectie verlichting bestaande uit verschillende lampenseries met ieder een eigen identiteit. Kernwaarden voor het label zijn ambacht en kwaliteit vertaald naar eigentijds design.

Voor de lampencollecties werkte Brokis samen met vooraanstaande ontwerpers uit heel de wereld.  De Tsjechische Lucie Koldova en de Israëliër Dan Yeffet werkten samen aan de Muffin- en Shadowcollectie.  Beide ontwerpers wonen in Parijs en haalden de benodigde inspiratie voor de lampen uit deze bruisende stad. De Muffins bijvoorbeeld. Deze serie bestaat uit tafel-, vloer- en hanglampen. Zoals de naam misschien al doet vermoeden, is de vorm van het glas gebaseerd op de muffin. Hoewel de muffin een Engels zoetwaar is, was het de Franse Boulangerie waar de twee ontwerpers hun inspiratie vandaan haalden.

Muffins.

Collectie bestaande uit tafellampen, vloerlampen en hanglampen in verschillende kleuren, formaten en houtsoorten. Perfect af te stemmen dus op uw interieur.

Houtwerk: eik, zwart gebeitste eik, witte eik, notelaar
Glas: transparant, wit, fumé, bruin, amber, amber cognac en violet
Snoer: geel, rood, grijs, zwart of wit

Shadows.

Collectie hangspots geïnspireerd door de klassieke Franse atelierlampen. De collectie bestaat uit 5 modellen die gecombineerd of afzonderlijk kunnen worden gebruikt. Ze bestaan telkens uit een glazen kap die over een houten nek schuift, waarin een ledlamp verborgen zit.