Winterstories

'Home Stories for winter’ vertelt het verhaal van geschenken en het geven van geschenken. Van hoe je anderen en jezelf een plezier kunt doen. 

Enkele nieuwigheden:

Sinds de introductie van de Eames Elephant heeft Vitra met het idee gespeeld om een uitvoering in het zwart op de markt te brengen. Toch werd hier steeds vanaf gezien omdat zwart niet de ideale kleur is voor kinderen.
Nu heeft Vitra de sympathieke dikhuid van zijn exclusieve diensten voor kinderen vrijgesteld, omdat de Eames Elephant heel vaak ook door volwassenen als decoratiestuk in de woonkamer gebruikt wordt.
De zwarte kleur benadrukt het silhouet van de olifant en geeft hem een iets discretere, maar toch nog speelse look.

De geliefde schommelstoel van Charles en Ray Eames komt op de markt in een nieuwe variant met een onderstel in zwarte poedercoating op glijders van esdoorn (donker gebeitst).
Deze nieuwe combinatie van donkere kleuren geeft de iconische stoel een hedendaagse look.

De bonte en lichte varianten van de oorspronkelijk als kinderkapstok ontworpen Hang it All van Charles en Ray Eames wordt aangevuld met een zwarte en een bruine versie.
Het verschil met de bestaande Hang it All, waarbij de bollen ook van hout maar gelakt zijn, is dat bij de bollen van de donkere modellen de houtnerven duidelijk opvallen. Dit geeft hem een natuurlijke, bijna handgemaakte look.

De LTR is in het kader van de campagne in een nieuwe uitvoering vekrijgbaar, waarbij niet alleen het tafelblad maar ook het draadonderstel in zwart uitgevoerd is. Dit geeft het bijzettafeltje een trendy coole look.
Daarnaast wordt het zwarte onderstel in combinatie met drie nieuwe tafelbladkleuren aangeboden. Zwart, deep ocean, dark mauve en bright red.