Perch Light Series

van Moooi

Geïnspireerd door natuurlijke glorie en altijd gefascineerd door de combinatie van evenwicht en beweging, heeft Umut Yamac 6 lampen gecreëerd die de kijker in bedwang houden door beweging, poëzie en sierlijkheid.

 

 

Perch Light Branch

Wat is er meer poëtisch, elegant en boeiend dan een vogel neergestreken op een twijgje, fladderend en zingend? 

Het is een serie van sculpturele abstracte lampen, gemaakt van gevouwen papier en brons, die tot leven komen op metalen twijgjes. Deze zonnige vogels kunnen schommelen wanneer ze zacht worden aangeraakt en brengen de belofte van de lente mee. 

De Perch Light Branch. 

 

Perch Light Table

De Perch Light Table, de kleinste van de familie, heeft zijn eigen specifieke charme. Misschien bewonder je de details van de delicate schoonheid en volg je het schommelende licht van de vogel van dichtbij, terwijl je comfortabel neerzit. Je kan hem makkelijk in beweging brengen met een lichte aanraking van je hand terwijl je de warme, zonnige gloed ervaart. 

links: de Perch Light Table, rechts: de Perch Light Floor.

 

Perch Light Floor

Kijk omhoog, naar het zachte licht. Volg het fladderende geluid en de glinstering van de beweging. Een vogel is prachtig gebalanceerd op een smalle metalen twijg, mooi en fier, een bewegende glimp van warm licht. En toch ben je binnen, wanneer het daglicht is uitgedoofd, betoverd door de Perch Light Floor.

links en rechts: de Perch Light Wall.

 

Perch Light Wall

Als je houdt van een poëtisch, natuur-geïnspireerde lamp in de vorm van een vrije vogel, is de Perch Light ook verkrijgbaar in een “ingebouwde” versie, waarin de bedrading volledig is verborgen in de muur. 

links: de Perch Light Branch, rechts: de Perch Light Tree.