Missoni Home

Het verhaal van Missoni begon in 1948 toen oprichters Rosita en Ottavio elkaar leerden kennen tijdens de Olympische spelen in Londen. Ottavio was atleet en tegelijkertijd ontwerper van de Italiaanse sportuniformen. Rosita studeerde in die periode in Londen.

Na hun huwelijk openden ze samen een textielbedrijfje in Italië. Toonaangevende redactrice Anna Piaggi (toenmalig Arrianna magazine) was gek op hun kenmerkende geometrische patronen en gaf hen een duw in de richting van internationale roem.

Maar hun naam explodeerde pas echt in 1967, toen Rosita de modellen op de catwalk stuurde zonder bh. In 1973 wonnen ze de Neiman Marcus Award, zowat de Oscars van de modewereld.

De oorsprong van het merk ligt dus vooral in de modewereld. Maar ook in interieurs komen de prachtige ontwerpen perfect tot hun recht met de Missoni Home collection.

Missoni Home vertrekt vanuit het idee dat een interieur moet leven. Het evolueert constant en is nooit af. De persoonlijke visie van Rosita op interieur kleurt de Missoni Home collectie. Ongewone, innovatieve en eenvoudige vormen, kleuren, patronen en stoffen kenmerken de collecties. De ontwerpen matchen perfect met de meest uiteenlopende interieurs en zijn heel dankbaar als kleurtoets.

Colour is the story of our life. - Rosita Missoni