home stories by Vitra

Thuis is de enige plek waar we echt onszelf kunnen zijn.                                                                                                                                                       Een plek die onze persoonlijkheid weerspiegelt, een deel gaat uitmaken van onze identiteit.

 

Vitra gelooft in het principe van de collage - het idee dat een levendige woonruimte niet uniform moet zijn, maar net karakter krijgt door een mix van oud en nieuw, hoog en laag, klassiek en modern. Door meubilair, objecten, textiel en accessoires te kiezen en te schikken in een mix van klassiekers, persoonlijke favorieten en nieuwe ontwerpen, wordt geleidelijk vorm gegeven aan een collage van het leven van de eigenaar. 

Grand Repos & Repos 

Voor het eerst beschikbaar in zacht Nobile-velours, exclusief voor de beperkte wintereditie. De elegante loungezetel Grand Repos biedt een uitzonderlijke comfort met zijn weelderige kussens, uitnodigende armleuningen, hoge gevleugelde rugleuning en draaionderstel. Net zoals Nobile: deze bekleding geeft de Grand Repos een klassieke uitstraling die doet denken aan de elegante lobby’s van grote hotels en traditionele clubs in Parijs, Londen en Wenen. De zachte en soepele veloursstof combineert een luxueuze glans met de warme tactiele eigenschappen van wol. De klassieke kleuren donkergroen, bordeaux en donkerblauw gaan harmonieus samen met veel andere tinten en vormen een prachtige aanvulling op elk interieur. 

Grand Repos & Ottoman, Antonio Citterio, 2011.

Lounge Chair: viering 60 jaar productie

Links: Ray Eames in het Eames House met de Lounge Chair. Foto: Monique Jacot, 1959.                                                                             Rechts: Lounge Chair met stoffen bekleding. Foto: Charles Eames. 1956.   

 

Toen Charles en Ray Eames in 1956 de Lounge Chair ontwierpen, wilden ze vooral een zacht en comfortabel zitmeubel creëren. De leunstoel van topkwaliteit was sindsdien beschikbaar in allerlei soorten fineer, lederen bekleding in verschillende kleuren en met diverse onderstellen. De Lounge Chair werd in de beginjaren soms in een stoffen bekleding aangeboden, maar Vitra heeft hem altijd enkel in leder geproduceerd.

Lounge Chair en Ottoman, Charles & Ray Eames, 1956.

Vitra's Accessesoirecollectie

Vitra’s accessoirecollectie weerspiegelt het principe van de collage en bestaat uit designobjecten gaande van tijdloze creaties van Charles en Ray Eames, George Nelson en Alexander Girard tot de nieuwste producten van Ronan en Erwan Bouroullec, Hella Jongerius, Michel Charlot en andere hedendaagse ontwerpers. 

1. Colour Block Blankets, Hella Jongerius, 2016 

2. Classic Trays, Alexander Girard, 1952-1974 

3. Graphic Print Pillows - Love,pink, Alexander Girard, 1961

4. Candle Holders, Alexander Girard, 1963

5. Coffee Mugs, Alexander Girard, 1971 

6. Akari 1AD, Isamu Noguchi, 1951 

7. L’Oiseau, Ronan & Erwan Bouroullec, 2011 

8. Dot Pillows, Hella Jongerius, 2016 

9. Eames Elephant, Charles & Ray Eames, 1945 

10. Coat Dots, Hella Jongerius, 2013 

11. Occasional Table LTR, Charles & Ray Eames, 1950 

12. Rotary Tray, Jasper Morrison, 2014 

13. Wooden Dolls Mother Fish & Child, Alexander Girard, 1952 

14. Graphic Boxes, Alexander Girard, 1954 

15. Wall Clocks - Ball Clock, George Nelson, 1948-1960 

16. Wooden Doll Little Devil, Alexander Girard, 1952

17. Matchboxes, Alexander Girard, 1967-1972 

18. Hang it all, Charles & Ray Eames, 1953 

19. Eames House Bird, Charles & Ray Eames

20. Wooden Dolls Cat & Dog, Alexander Girard, 1952 

Wooden Dolls, Alexander Girard, 1952.

 

 

Nuage van Ronan & Erwan Bouroullec

De vorm van de Nuage-vazen kwam in 2002 het eerst voor in het werk van Ronan en Erwan Bouroullec. Voor de Nuage-vaas hebben de ontwerpers het wolkmotief uitgevoerd in geëxtrudeerde aluminiumprofielen van verschillende lengtes. De holtes in de basisvorm zijn nu rechtop geplaatst en verdelen de vaas in acht afzonderlijke buizen, die gebruikt kunnen worden om bloemen of grassen kunstig te schikken. Het golvende oppervlak, met een geanodiseerde afwerking in verschillende kleuren, zorgt voor een aantrekkelijk samenspel van licht en schaduw. Dankzij de precieze contouren kunnen de vazen in elkaar gepast worden om volledig nieuwe “wolkformaties” te creëren.  

De Broers Ronan en Erwan Bouroullec wonen en werken in Parijs. Hun werkterrein strekt zich uit van kleine gebruiksvoorwerpen tot architectuurprojecten. Sinds 2000 werken ze samen met Vitra en hebben zowel de kantoor- als de woonmeubelcollectie met tal van ontwerpen verrijkt. 

Nuage, large, Nuage, medium, Nuage, small, Ronan & Erwan Bouroullec, 2016.

Voor meer info kan u terecht in onze showroom.