charles chair

Marcel Wanders voor Moooi

Charles Chair, ontworpen door Marcel Wanders voor Moooi, is een kleine fauteuil. Ondersteund door een dunne roestvrijstalen structuur, blijkt dat het luchtige frame zijn kussens draagt met een vertederende nonchalance. Het is een stijlvolle eye-catcher die zich aan elk interieur kan aanpassen en is beschikbaar in een hele reeks van verschillende kleuren, waaronder een Mondriaan-geïnspireerde editie. 

Licht en elegant, zacht en comfortabel, de Charles Chair van Marcel Wanders is een triomf van geometrische vormen die communiceren om harmonieuze silhouetten te creëren, waarbij het zitvlak licht naar achter neigt door het langbenige frame. Deze licht opgeheven postuur creëert een illusie van beweging die zo een prachtige uitstraling toevoegt. 

Maar wie ontwierp deze stoel nu juist? Marcel Wanders is een product- en interieurdesigner die internationaal bekend staat voor zijn Knotted Chair, geproduceerd door Droog Design in 1996. Zijn werk is erg aanwezig: hij ontwierp verschillende meubels voor grote bedrijven zoals Flos, Alessi, Puma, KLM Royal Dutch Airlines, MAC Cosmetics, Cappellini en ga zo maar verder. Wanders ontwerpt eveneens voor architecturale projecten zoals het Kameha Grand Hotel in Bonn, het Mondrian South Beach hotel in Miami en de Villa Moda winkel in Bahrein. Hij heeft zijn eigen studio, maar is eveneens mede oprichter en art director bij het succesvolle designlabel Moooi.