Camaleonda

Een iconisch meubelstuk heruitgevonden. Mario Bellini ontwierp in 1970 de Camaleonda, en in de nieuwe versie behoudt de sofa nog steeds bijna alle elementen van het oorspronkelijk ontwerp.

De zitmodule is nog steeds 90 x 90cm, die je modulair kan samenstellen nog een 2-, 3- of meerzit. Het karakteristieke capitonné-ontwerp wordt vervaardigd met het innovatieve systeem van kabels, haken en ringen dat Bellini in 1970 heeft gecreëerd en dat bepalend is voor de karakteristieke look en de modulariteit.

Intern is de Camaleonda volledig opnieuw ontworpen om hem comfortabeler en duurzamer te maken. De interne structuur is opgebouwd uit verschillende lagen van gerecycleerde of recycleerbare materialen. De kern van de zittingen, rugleuningen en armleuningen bestaat uit houten panelen.

Het fundamentele kenmerk van de Camaleonda is het geometrische karakter, met elk element kan je de woonomgeving opnieuw definiëren. Dankzij de ringen kunnen de modules  worden losgehaakt en opnieuw worden gecombineerd.

Camaleonda kan worden bekleed met textiel- en leder, maar wij kozen ervoor om hem in een originele uitgave van oker fluweel te tonen.