Bezoek Carl Hansen & Son

Wij kregen recentelijk de gelegenheid de werkplaatsen van Carl Hansen & Son zelf te ontdekken. Het werd een boeiende rondleiding in een bedrijf dat vakmanschap en passie hoog in het vaandel draagt. We zagen enthousiaste werknemers, die met veel toewijding elk hun deel aan het productieproces ter harte namen.
We zijn in elk geval een verhaal rijker, dat we graag met jullie delen…

Carl Hansen's eerste medewerkers, toen hij overschakelde van workshops naar een echte fabriek, op een nieuwe locatie. 

 

 

Carl Hansen & Søn is een Deens meubelbedrijf. Het is het bedrijf achter verschillende designklassiekers van Hans J. Wegner, één van de belangrijkste figuren in het Deens interieurdesign. U kent hem van onder andere de Elbow Chair (CH20), de Shell Chair (CH07) en de Wishbone Chair (CH24). Carl Hansen & Søn ligt in het Deense Geldsted en is bijzonder fascinerend. Het bedrijf werd opgericht in 1908 en is één van de belangrijkste hedendaagse fabrikanten van “het design meubelerfgoed” van onder andere Hans J. Wegner, Kaare Klint, Frits Henningsen, Mogens Koch, en Poul Kjaerholm.

Onderdelen van de bekende Wishbone Chair (CH24)

 

 

Ondertussen is het bedrijf in handen van de derde generatie Hansen, die eveneens gepassioneerd is door de productie en commercialisatie van designklassiekers, zowel tafels, stoelen als zetels. Het bedrijf staat voor authentiek vakmanschap, de instandhouding van de output van de Deense Modernisten en het materiaal (massief) hout.De huidige eigenaar is Knud Erik Hansen, kleinzoon van oprichter Carl Hansen. Het bedrijf staat zoals eerder vermeld eveneens bekend om zijn klassiekers, maar Knud Erik Hansen werkt ook graag samen met hedendaagse designers. “om onze knowhow door te geven aan levende ontwerpers, en in een interessante dialoog te gaan die resulteert in eigentijdse producten.”

Het proces van verschillende designklassiekers. Elke stoel komt voort uit puur vakmanschap.