Warner Berckmans

Transparant, strak en blauw. Gepubliceerd op 15/11/2016

Transparant, maar vastbesloten, strak en blauw. Contouren van aanwezigheid worden subtiel door het glas gereflecteerd, maar altijd vertekend binnen het wisselend perspectief van de toeschouwer, die frontaal of zijdelings, van ver of nabij, zich enkel passant kan voelen. Berckmans combineert glas met andere materialen zoals het witte marmer waardoor krachtige abstracte effecten ontstaan. Berckmans houdt erg van het paradoxale karakter van glas: het is gelijk materieel en immaterieel. Het is tegelijk binnen en buiten.

Blauw

Onder de primaire kleuren verschijnt blauw als de meest natuurlijke, eigen aan lucht en water. In bijna alle culturen blijft blauw de minst emotionele, minst angstaanjagende, meest evenwichtherstellende. Symbool voor onbereikbaarheid, onpeilbaarheid, onaantastbaarheid, weidsheid en essentiële levensbronnen. 

Glas

Wat heeft glas te bieden? Glas is hard en relatief onbuigzaam, van nature helder en zwijgzaam, schijnbaar zonder aura. Tot het kleur krijgt. Tot het een aangepaste vorm verwerft, die licht en/of schaduw kan transformeren. Tot het de plaats krijgt die het verdient – in de rol van medium, in de hand van mensen, of ergens onder het firmament.

Wij nodigen u graag uit om het werk van Warner Berckmans te ontdekken tijdens onze opendeurdagen en kunsthappening:

Zaterdag 26 en zondag 27 november van 10u tot 18u doorlopend

Zaterdag 3 en zondag 4 december van 10u tot 18 u doorlopend