Verjaardagseditie/actie Bertoia

Harry Bertoia was ontwerper, beeldhouwer en schilder. Zijn bekendste ontwerpen bestaan uit 'metaaldraad' en zijn een logisch gevolg van zijn activiteiten als beeldhouwer. Bertoia werkte heel graag met zijn handen en was nooit tevreden. 'Als ik ergens mee bezig ben, dan zie ik verbanden", zei hij, "ik zie ze overal". Uitgaande van beeldhouwwerken uit de klassieke oudheid creërde hij een ensemble van stoelen met zittingen die bestaan uit metaaldraad. Bertoia merkte schertsend van zijn eigen meubelen op dat 'de ruimte er zo doorheen ging' en 'dat het net is alsof ze uit lucht gemaakt zijn". Niettemin zijn zijn sculptuurachtige ontwerpen een toonbeeld van comfort en functionaliteit.

In 1950 richtten de gebroeders Knoll een atelier op voor Bertoia. Ze gaven hem de artistieke vrijheid om zijn concepten uit te werken. En hier ontstonden schitterende ideeën die door de technici van Knoll vertaald werden in productietekeningen. In 1952 resulteerde dit in de presentatie van de succesvolle serie 'Bertoia Collection'.

Bertoia’s paintings were better than his sculptures. And his sculptures were better than his furniture. And his furniture was absolutely brilliant

Quote Brian Lutz.

Bertoia High Back Chair and Ottoman

Kom de high back met zwarte structuur, uitgebracht naar aanleiding van de 100e verjaardag van Bertoia vanaf vandaag bewonderen in onze showroom. Tot eind november geldt een verjaardagsprijs.