Monsieur Tricot

breiwerk vertaald naar het interieur Gepubliceerd op 25/03/2015

Ontwerper Sigi Ilia Eckardt groeide op in een buitengewoon creatief milieu.  Zijn moeder, Hilde Frunt, is al meer dan 40 jaar actief in de modewereld. Veel bekende Belgische ontwerpers hebben beroep gedaan op haar tricotknowhow. Zo maakten Raf Simons, Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Walter Van Beirendonck en nog veel anderen deel uit van de wereld waarin Sigi is opgegroeid. Van jongs af aan is Sigi gepassioneerd door de modewereld en de kunst van het breien in het bijzonder.

Hilde Frunt heeft haar zoon veel praktische en creatieve vaardigheden geleerd. Daarbovenop besloot Sigi om een technische breicursus te volgen en werkte hij nadien als visual merchandiser voor bekende bedrijven en winkels. Verrijkt door deze ervaringen, ontwikkelt hij zijn ideeën en evolueren zijn creatieve invloeden gestaag. Om zijn eigen ontwerpen in het leven te roepen spendeerde hij veel slapeloze nachten achter zijn naaimachine. In 2001, was hij als prille twintiger klaar met zijn allereerste collectie. Het publiek was enthousiast en dat was een extra aanmoediging voor Sigi om de ontwikkeling van zijn hoogst bijzondere en persoonlijke stijl voort te zetten.

De lampen van Monsieur Tricot zijn echte sfeermakers. Alleen of in een set van drie brengen ze een warm gevoel in tuin, salon of slaapkamer. Hun lichtend hart kunnen ze nauwelijks verbergen. Hun hoezen - grof gehaakt (Monsieur Lebonnet) of fijn gebreid (Madame Latoque) - reflecteren het licht op muren en vloeren tot een subtiel kunstwerk.

Alle lampen van Monsieur Tricot zijn handgemaakt in het atelier in Antwerpen. Er zijn twee ontwerpen, elk verkrijgbaar in 30 cm, 40 cm en 60 cm doorsnede en in zwart en wit.