Inruilactie Eames Plastic chair

Sinds de marktintroductie van de stoelen is de gemiddelde lichaamslengte toegenomen. In navolging van het Eames-credo dat een ontwerp pas goed is als het voorziet in een behoefte, heeft Vitra de zithoogte van de stoelen in overleg met het Eames Office met 20 mm verhoogd. Bovendien is de reeks uitgebreid met zes nieuwe kleuren van Hella Jongerius.

Iets dat werkt, is beter dan iets dat mooi is. Wat mooi is, kan veranderen, maar wat werkt, werktRay Eames

Nieuwe zithoogte

Aangezien de gemiddelde lichaamslengte in de afgelopen 60 jaar wereldwijd met bijna 10 cm is toegenomen, dringt het besef door dat de afmetingen van klassieke stoelen aangepast moeten worden aan de nieuwe lichaamsverhoudingen. In vergelijking met de grotere hoogte van de meeste moderne tafels en stoelen vonden veel mensen de Eames Plastic Chairs te laag. Vitra komt nu aan de eisen en behoeften van haar klanten tegemoet en maakt de Eames Plastic Chairs DSX, DAX, DSR, DAR, DSW en DAW 20 mm hoger. Tevens is de geometrie van de zitting onder handen genomen. Deze wijzigingen zijn in esthetisch opzicht nauwelijks waarneembaar, maar verhogen het comfort van dit klassieke stoelontwerp aanzienlijk, vooral in combinatie met moderne tafels.
 

Zes nieuwe zitschaalkleuren

Behalve een hogere zitting is ook het kleurenpalet voor de schalen van de Eames Plastic Chairs uitgebreid: aan de oorspronkelijke acht kleuren zijn zes nieuwe tinten toegevoegd. De uitbreiding van het kleurenpalet is te danken aan de voortgezette samenwerking met de Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius, die als Art Director voor kleuren en oppervlakken bij Vitra haar ervaring en vele jaren van onderzoek inzet voor de ontwikkeling van de collectie.

Inruilactie

Van 1 september t.e.m. 17 oktober 2015
Bij aankoop van een Eames Plastic Chair “nieuwe hoogte” ontvangt u een inruilbedrag voor uw “oude” Eames Plastic Chair!
Meer info in onze showroom.