Caran d’Ache 849 Alexander Girard

special edition Gepubliceerd op 15/05/2018

Vanaf het moment dat Alexander Girard leerde schrijven, eigende hij zichzelf de gewoonte toe om altijd een pen op zak te hebben, waar hij ook kwam. Hij droeg de pen altijd in de binnenzak van zijn jasje, klaar om een snelle notitie te noteren of een nieuw idee te schetsen.

Samen met de Girard Studio en Vitra, introduceert Caran d’Ache de gelimiteerde 849 Alexander Girard balpen collectie. Door grafische patronen van Alexander Girard toe te passen op het verfijnde 849 silhouet, creëerde Caran d’Ache een tijdloos, klassiek schrijfinstrument.

Alexander Girard werd geboren in New York, in 1907. Hij was één van de hoofdontwerpers van het na-oorlogse American design, samen met zijn goede vrienden en collega’s George Nelson en Charles & Ray Eames.
De focus in zijn uitgebreid oeuvre lag op textielontwerp. Girard creëerde verschillende stoffen voor de Herman Miller Company, waarbij hij gebruik maakte van abstracte vormen en geometrische patronen in combinatie met uitgekiende kleurcomposities.
Ondanks dat hij afstudeerde als architect, maakte Girard naam door zijn lange carrière in meubelontwerp, tentoonstellingen, interieur en grafische vormgeving.

De gelimiteerde Caran d’Ache 849 Alexander Girard balpen komt in twee versies: ‘Check Stripes pink’ en ‘Double Triangles black’. De pennen zijn verpakt in een mooi doosje met het iconische ‘eyes’ motief van Girard.