Lees meer

In de kijker, Kunst

blik op kunst en natuur

Foto’s nemen we allemaal. Onze tablets en smartphones zijn uitgerust met behoorlijk kwalitatieve lenzen om ons dagelijks geluk mee vast te leggen. Waardevol voor wie ervan houdt, maar mijlenver van wat fotografie als kunst beoogt. Beelden die zich in de handen van kunstenaar Gerco De Ruijter gewillig laten kneden tot een ander doel. Dat van verwondering, bewondering en inspiratie.

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Kunst

kunst in laagjes

Loop je langs een kunstwerk van Stefan Annerel, dan is de kans groot dat je jezelf ziet. Hoe? De eindlaag van zijn kunstwerken is zo glanzend dat het licht een loopje met je neemt. Kijk je daar doorheen, dan ontdek je een unieke wereld van materialen, kleuren en diepte. Die signatuur is intussen bekend over de hele wereld. Dichtbij vind je zijn werk bij Wooninrichting Oosterlinck in Wetteren.

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Kunst

Hans Bruyneel

Kunstenaar Hans Bruyneel gebruikt gewone foto’s van landschappen als inspiratiebron. Via een lang werkproces komt hij ertoe om de spanning te reveleren die in deze doodgewoon lijkende landschappen schuilt. Plekken waar iedereen gewoonlijk zomaar voorbij loopt, worden mysterieuze, dreigende oorden die onze aandacht vragen en ons dwingen om beter te kijken. Er gebeurt niets in, maar er kan, zo meteen, van alles gaan gebeuren. Zijn beelden gaan over ecologie, de menselijke aanwezigheid in de natuur, over eenzaamheid.

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Kunst

Leo Jacobs

Leo Jacobs is sinds het einde van de jaren zeventig actief als kunstenaar. Zijn schilderijen werden door de jaren heen voorzien van etiketten als "Action Painting", "Abstract Expressionisme", "Lyrisch Abstract", "Informeel en gestueel"...

In de afgelopen jaren heeft zijn schilderkunst een nieuwe wending genomen, de zoektocht is zonder einde. Jacobs' recente schilderijen zijn laag over laag opgebouwd. 

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Kunst

Inge Cornil

Met EARTH WORKS brengt Inge Cornil een ode aan de generositeit van de natuur. Doorheen het artistiek onderzoek legt de kunstenaar de relatie tussen de dominantie van de menselijke groei en zijn natuurlijke omgeving. Cornil bezocht plaatsen waar de aarde in een proces van verandering is. In dit onderzoek richtte ze zich op Ecuador, Colombia, Indonesia en Maleisisch Borneo. Azië en Zuid-America zijn de snelst groeiende plaatsen op aarde waar de transformatie in een hartslag plaatsvindt.

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Kunst

Paul Gees

Het werk van Paul Gees is van unieke orde. Ze werken op ons in alsof ze natuur zijn. Deze uitzonderlijke kunstenaar kiest zijn materiaal zorgvuldig uit, maakt een plan alsof het gaat om een meubelstuk en creëert een bijzonder spanningsveld tussen materialen.

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Kunst

Pascal Courcelles

Het werk van Pascal Courcelles is en blijft een vaste waarde binnen het kunstaanbod van Wooninrichting Oosterlinck. Als toeschouwer kan je genieten van het volledige kunstwerk, maar evengoed dieper graven in de details van de gelaagdheid.

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Kunst

Beniti Cornelis

De grootste wens van Beniti Cornelis is dat de liefhebber ontroerd wordt door de verhouding van vormen en kleuren in zijn werk. Schilderen is voor Cornelis zoeken naar evenwicht tussen het grafische en het schilderkunstige. Hij noemt kunst een dialectisch proces, waarbij emotie en rede, techniek en temperament op elkaar inwerken.

Lees meer

Lees meer

In de kijker, Kunst

Layer by Layer

Stefan Annerel woont en werkt in Antwerpen. Typerend voor zijn prachtige werk is glans, transparantie, kleur en abstractie. Door laag per laag te werken krijgt het werk een driedimensionaal karakter. Elke laag laat dingen zien van de vorige laag. Het resultaat zijn zeer grafische beelden die heel dankbaar zijn om interieurs extra persoonlijkheid te geven. De werken kunnen best heftig aanwezig zijn en dringen zich graag op in een interieur. En mits de juiste combinaties is dat net de sterkte van het werk.

Lees meer